Wij wonen

Hier zit ik nu met een kop thee en begin dan eindelijk met mijn eerste blog. Ik had eigenlijk al 3 maanden eerder willen beginnenKnipoogje
 
We wonen nu aan een fjord bij de westkust in de provincie Møre og Romsdal, in de gemeente Vanylven met 3500 inwoners.
Daar wonen wij bij het dorpje Fiskå. Als ik met de fiets boodschappen ga doen ben ik er in 10 min. In Fiskå is het gemeentehuis, dokters, ziekenstation, apotheek, bank, kino,diverse winkeltjes. Meestal ga ik de boodschappen bij de Spar halen die is gezelliger en goedkoper. Voksøy is ook een leuke winkel daar krijg je vanalles Tv’s, wasmachine, keukenapparaten, gereedschap voor de klussers en voor in de tuin, kleren, schoenen, sportartikelen en sinds kort ook nog woonaccesoires en nog veel meer. De hubo is er ook heeft alleen een andere naam hier.
 
We wonen in een oud huis van de ouders van Arnt Myklebust. Als mensen hier in het dorp willen weten waar we wonen dan zeggen we in het gammel huset frå Mylkebust. Het huis ligt een beetje in een berg voor de post te halen moet ik altijd naar beneden die wordt niet aan de deur gebracht. Gelukkig komt de post, weekbladen en reclame iedere dag rond kwart voor tien.
Vanaf de voorzijde van het huis kijk je over de fjord heen en zie je de bergen aan de overkant en een bedrijf dat Nord Cape Minerals heet. Af en toe zie je dan ook grote schepen die naar dat bedrijf gaan.
Vanaf de achterzijde van het huis zie je de wei en een berg met veel bomen. Als je door de wei naar boven loopt kom je mooie plekjes en als je de berg ver op gaat kom je ook watervalletjes tegen. Er stroomt ook een beekje door de wei dat is de grens met de buren.
 
Onze buren Arnt en Turid hebben 3 kinderen Kim, Stine en Mia dat is het enigste kind dat nog thuis woont. Wij delen ook de grote schuur waar Titania en Pipi in staan. In de schuur kunnen we gewoon door elkaars ruimtes heen lopen zonder dat er iets afgesloten is. Zij helpen ons ook met dingen die we niet weten of als er iets met het huis is. Arnt als verhuur koopt ook de verf voor ons. Maar kreeg wel een shock toen onze dochter te kennen gaf dat ze beige met orange muren wou. Hij heeft netjes de kleuren verf gekocht en ik heb met mijn moeder de kamer van Iris geverfd ziet goed uit. Maar Arnt kan er nog steeds niet over uit dat iemand een muur orange verft.
De andere buren Jan en Leila hebben een boerenbedrijf met koeien en schapen. Bij hun gaan we dagelijks de verse melk halen want de melk in de winkel is hier ook maar beperkt houdbaar.
 
Als we de weg oversteken, let op hier mag je 80 km rijden. En dan naar beneden naar het water lopen is er een aanlegsteiger met 2 bootjes die wij ook mogen gebruiken. 1 boot is van Arnt de andere boot van Tur Willy
 
Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Geen categorie

Een Reactie op “Wij wonen

  1. Cecilia

    Een erg goed initiatief, maar over een paar jaar schrijf je in het Noors en dan kunnen we je blog niet meer lezen! Cecilia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s