Worteltjestaart

Worteltjestaart (gulrotkake) is een Scandinavië’s recept. Iris had het vorig jaar op school gemaakt, maar ze vond het zo lekker dat ze het nu ook eens thuis heeft gemaakt. Hier komt het recept.

4 dl geraspte wortels
2 eieren
1,5 dl suiker
4 eetl. vloeibare margarine (mag ook gesmolten)
1 dl melk
1 dl grof tarwemeel
2 dl meel
1,5 theel. bakpoeder
1,5 theel. kaneel

Voor het glazuur
200 gr philadelpia/roomkaas
2 eetl. poedersuiker.

bakvorm van 22 cm
oven: 175 graden
tijd: 40 minuten.

Bereidingswijze:
Eieren met suiker stijfkloppen. Zo stijf dat je er Ole in kunt schrijven. Je moet de O nog zien als je klaar bent met de e te schrijven.
Voeg toe de margarine, melk en het grove tarwemeel zonder te roeren.
Voeg nu het gezeefde meel, bakboeder en kaneel roer het geheel nu samen tot een egaal klontervrij deeg.
Roer als laatste de geraspte wortels door het deeg.
Doe de deeg in een beboterde en met meel bestrooide bakvorm.
Bak de taart in 40. min. gaar. En laat hem afkoelen op een rooster.
Vermeng voor het glazuur de poedersuiker met roomkaas.
Doe het glazuur op de afgekoelde taart.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Eten en drinken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s