Ramen

Gisteren nog maar eens de ramen gewassen. Niet dat het zo bijzonder is, alleen doe ik ze hier minder vaak dan in Nederland. We wonen een beetje van de weg af en aan de fjord dus zeewater. Ik kan jullie schrijven na 1 flinke regenbui zie je nog niet meer dat je ze ooit had gewassen. Maar de laatste 2 weken hadden we ook veel last van die vieze vliegen, die voor de kou nog wel even naar binnen wilde komen. Daarbij nog 2 katten die vliegen vangen…. En zaterdag verwachten we bezoek vanuit Nederland dus werd het tijd!

Ik had vorige week nog de laatste tomaten uit de kas van Helgøy mogen plukken. Vrijdag had ik de zoetzure chutney klaar gemaakt en gisteren de chutney met tomaat en appel. Van beide heb ik 10 potjes dus kunnen we even vooruit, want de volgende tomaten komen pas in mei bij Heløy gartneri. Ook had ik de eerste keer zelf thuis een broodgebakken zonder broodbakmachine.

Vandaag een lunch in een restaurantje in Eidså geserveerd. We serveerde een gerecht uit het jaar 1500. Het was een stamppot van koolraap met wortelen en gekruid lamsvlees met een stuk bot erin (geen lamsbout!). Toen ik het zag moest ik gelijk aan de Flinstones denken… Nu lekker bij de kachel zitten, blog schrijven en naar de schapen kijken die tijdelijk naast ons huis staan.

Silver helpt mee...

Eerst zelfgebakken brood.

Volle pan chutney.
Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder een gewone dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s