Tentoonstelling

Vandaag was een spannende dag… Voor het eerst ging ik met mijn spulletjes van hertenleer op een tentoonstelling staan in Eidså een plaatsje binnen onze gemeente. Gisteren hadden wij al de spulletjes neergezet. We zagen dat er nog wat plek over was in de vitrinekast, die wij mochten gebruiken. Thuisgekomen had ik eerst nog een beursje gemaakt, want ik had nog 1 knip over. Daarna wilde ik nog wat kleine dingetjes maken, voor in de vitrinekast. Daarbij kwamen wij op het idee om tasjes voor de mobiel te maken. Eenvoudig met sierstiksel. Iris kwam mij op een gegeven moment helpen met de sierstiksels, gelukkig had ik nog de naaimachine van mijn moeder meegenomen. Dus moest de rest van het kamertje ontruimd worden. Naderhand kwam Lisa ook erbij en heeft zij het leer en stof geknipt. Het werd dus een gezellige boel op 1 vierkante meter. John was bij Arnt leren hoe hij Bacalao moest maken. Tegen half negen zijn wij ook naar Arnt en Turid gegaan waar we kveldsmat (avondeten) kregen met een glas wijn erbij. Het werd een gezellige avond.

Vandaag naar Teas selskapsalonger in Eidså. Waar Iris en ik met 3 andere dames en 1 heer stonden met ons handgemaakte spullen. Zoals aquarell schilderijen, kinderkleren, 3d schilderen (oa. Anton Pieck), brei- en haak werkjes, quilt spullen, houtwerk en keramiek. 2 Dames waren niet gekomen, maar hun spullen stonden er gewoon. Wij kregen veel lovende kritiek, bijzonder opvallend was dat de meeste niet wisten dat hertenleer zo zacht en soepel was. Sommige waren verbijsterd dat ze dat jaren onder de grond stopten. We hadden een beetje verkocht, maar het belangrijkste was dan de mensen nu zagen wie ik ben en wat ik zo al kan maken. Zeker omdat bv. laptop map toch op maat moet worden gemaakt met al die verschillende maten van laptop’s. Onze spullen en die van de andere mensen staan er nog, zodat wij volgende week nog een keertje daar kunnen staan. Daarbij is het ook de bedoeling dat het restaurant ook iets meer bekendheid krijgt (www.teassalonger.no).  O, ja ik werd meteen nog uitgenodigd om in april op een kunsttentoonstelling in een zaal van het gemeentehuis te staan.

Iris en ik achter de naaimachine.

Iris en Lisa aan het werk.

Alles staat klaar.

Vitrinekast staat er netjes bij.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Godt Hjort, Tentoonstelling, werken

2 Reacties op “Tentoonstelling

 1. Mercedita

  Wauw, een echt familie(vrouwen)bedrijf!! Mooi gedaan en nu mogen de bestellingen binnenstromen…..Leuke foto’s, ziet er goed uit en volgens mij hebben jullie een erg leuke dag gehad! Weet je meteen weer waarom we op de MDGO het vak “etaleren” hadden hé? Jarenlange naaiervaring in combinatie met de leerbewerkingscursus zijn nu mooi meegenomen!!

  Succes verder, hilsen og stor klemm,

  Mercedita

 2. Dat ziet r goed uit hoor Sandy, en wat leuk dat de dames je geholpen hebben, daS pas teamwork! Jammer dat je niet zo heel veel verkocht hebt….
  Fijne week nog!
  Lieve groetjes,
  Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s