Kerstboom

Gisteren met Iris en Lisa naar Ørsta gereden om nog wat te winkelen en de kleren van Iris in de hybel op te halen. Want zij heeft al vakantie! Bij het winkelcetrum in Ørsta was het zoeken naar een parkeerplaats, wij dachten aan Nederland. Dat waren wij niet meer gewend. Zeker wilden de mensen het laatste weekend voor kerst nog even de laatste inkopen doen. Zo was het ook druk om ergens een plaatsje te bemachtingen om iets te drinken en eten. Maar het was gelukt.

Vandaag waren wij met Arnt een kerstboom gaan uitzoeken, zagen en meenemen uit het bos. Het was nogal even door de sneeuw stappen om boven te komen.  Maar het uitzicht en de keuze uit de bomen maakte veel goed. Door de dikke laag sneeeuw moesten we aan de bomen schudden om de sneeuw ervan af te laten vallen zodat wij beter het model van de boom zagen. Dat was leuk vooral toen ik zei er valt toch geen sneeuw van de boom en plotseling kreeg ik een hele lading sneeuw in mijn gezicht. De anderen vonden dit wel een leuk gezicht. Uiteindelijk hadden we 2 kerstbomen eentje voor Arnt en Turid en eentje voor ons. Ze staan nu in kelder op te warmen.

Berg op!

 

John zaagt boom

Met kerstbomen naar huis!

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Kerst, Weekend, Winter

3 Reacties op “Kerstboom

 1. Oh, oh, dat word nu dus spannend wanneer hij word opgezet…dan wil ik wel ook foto’s he?! Leuk idee vind ik dit om zelf je boom te zoeken en te zagen, is iets anders dan hier uit de winkel…
  Heb je de sneeuw bij ons gezien? Niet te geloven, zoooo veeeelll…
  Lieve groetjes, aan allemaal,
  Nicole

 2. jacqueline

  wat een leuke foto’s. grappig, dat jullie je eigen boom omzagen en die vervolgens optuigen en in de woonkamer zetten. mag je dat zomaar of moet je daar ook toestemming voor vragen voor t omzagen van die boom??
  Het is inderdaad zoals Nicole schrijft, heel veel sneeuw bij ons, ach ja gelukkig nog niet zoveel als in Noorwegen.

  groetjes jacqueline

 3. Mercedita

  Hee daar,

  Dat was de foto op je hyves dus, met al die sneeuw op je hoofd, hihi!
  Leuk gezicht die bomenoptocht van boven naar beneden! Daarna ontdooid met een lekkere warme kop koffie, of wat dan ook 😉 en de boom laten ontdooien en uitdruppelen.

  Ik bevestig vorige reacties, veeeeeeel sneeuw ook hier!! De strooidiensten houden het haast niet bij, er valt te veel!! Ruben heeft twee grote sneeuwmannen gemaakt in de voortuin en nog steeds is het gras niet te zien, Ruben had vanmiddag gemeten. Er ligt hier tussen de 20-25 cm. sneeuw. En dan vannacht -10, brrrr!
  Je moet nu wel goed plannen waar je naar toe gaat als je de deur uitgaat en dan maar alles achter elkaar, ik heb nog niet alle kerstcadeau’s, zucht….

  Veel “kerstboomversier”plezier!

  Liefs van Mercedita

  PS Jullie kerstkaartje kwam vrijdag aan, leuke sneeuwfoto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s