Hertenvellen 2

Het jachtseizoen is alweer een tijdje voorbij. Het krantenartikel (zie bericht Hertenvellen) heeft geholpen. Wij hebben dit jachtseizoen 60 hertenvellen gekregen. Die deed vooral John netjes  inzouten en oprollen. Na de kerstvakantie is John begonnen het afkloppen van het zout, daarna worden ze over een rek gehangen om te drogen. Dit is geen prettig werkje want het stink behoorlijk. Omdat het zoveel vellen zijn gebeurde het drogen in groepjes. Intussen was ik op zoek naar een transportfirma. Vorig jaar hadden wij ze nog met de post opgestuurd, maar dat waren er nu toch te veel vellen. Afgelopen maandag hadden wij de vellen in de kist met palleten gelegd. Arnt kwam ons helpen met de kisten dicht te maken. Hij had van het werk band meegenomen om de kisten dicht te maken. Dinsdag zijn de hertenvellen door Bring afgehaald, nu maar afwachten wanneer ik ze terug krijg. De vellen gaan naar gaveri Grannberg in Ølensvåg. Vorig jaar duurde het 9 maanden, wij hopen nu iets sneller.

Advertenties

7 reacties

Opgeslagen onder Godt Hjort, Jacht

7 Reacties op “Hertenvellen 2

 1. Ton

  hee leuk om te zien dat jullie dezelfde apparatuur en techniek om pallets te bandeleren ook gebruiken zoals bij ons bedrijf…

 2. Nou, nou dat is nog n heel werk, zeg! Maar wat leuk om het eens te zien!
  Fijne avond nog,
  Nicole☺

 3. Ho!!! Niet weggooien! Heb je mijn oude raam niet gezien? Er zaten geen ramen meer in, maar ook dat zie je op de blog’s, maar ik het het mijne ge-white-washed, en opgehangen, en dan kleine spullen erin gezet, zal je nog ns de foto sturen!
  Lg,
  Nicole

 4. Lieve Sandy,

  Het krantenartikel over de hertenvellen ken ik niet dus begrijp ik even niet wat de bedoeling van deze vellen is. Je schrijft ergens dat je benieuwd bent wanneer je ze weer terugkrijgt… De vellen of de kist?
  Maar de mannen hebben er een heel werk op gedaan, ze deels te looien dus.
  Lieve groetjes,

  Mariette

  • Hei Mariette,

   Als je bij catagorie op jacht klikt zie het het andere artikel van hertenvellen.
   Ik stuur de vellen naar een gaveri. Ik krijg dan mooi zacht leer terug, waar ik spulletjes van maak. Vorig jaar had ik niet zoveel vellen, dit jaar veel meer! Vorig jaar duurde het 9 maanden voordat ik het leer terug had.

   Groetjes Sandy

 5. Hej, hej,

  Dank je voor je tip! super heb er al een paar besteld, en een stuk verdeliger dan hier in Zweden zelfs met het verzenden 🙂

  Kram uit Zweden 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s