Komkommers en tomaten

Vandaag hebben wij dames Sangen in de kas bij Helgøy gewerkt. Gelukkig was het bewolkt weer en naderhand regende het helaas. Maar om te werken ideaal weer. Rond 11.00 uur kwam de vrachtwagen met de komkommer- en tomatenplantjes aan. Eerst met z’n allen helpen de vrachtwagen lossen. Daarna neemt iedereen een rij, waarbij we beide kanten moeten voorzien van plantjes. Wij zijn niet de enigste die meehelpen Jan, Karin, 2 dochters, schoonzoon en nog andere mensen helpen mee. Als iemand een rij klaar heeft gaat die  een andere  helpen die nog niet klaar is zodat de grootste kas het eerste klaar is. Daarna hebben we een welverdiende pauze samen. Wij hebben onze boterhammetjes mee. Maar we worden ook nog voorzien van koffie, limonade, koekjes, kvikk lunsj voor de nieuwe energie (kitkat), ijsjes en Janna bakt zelfs wafels in de kas.  Zo krijgen wij ook nog verse wafels met rømme en aardbeienjam. Na de pauze beginnen wij aan de kleinere kas, waar ook rijen tomaten en cherrytomaatjes  worden geplant. Ook nu helpt iedereen mee tot dat de hele kas klaar is. Het is iedere keer weer leuk en gezellig om te doen, ondanks dat het vermoeiend werk is.

Advertenties

6 reacties

Opgeslagen onder Eten en drinken, Lente, Weekend, werken

6 Reacties op “Komkommers en tomaten

 1. D'r Johnny

  Hallo meisjes,
  Ben trots op jullie. Is steeds weer leuk om te zien en te horen dat jullie zoveel pret bij dit toch wel zware werk beleven. Petje af.

  Greetz John.

 2. Mercedita

  Klinkt meer gezellig dan hard werken, maar zal zeker hard werken zijn! Leuk hoor, ook om meteen foto’s daarbij te zien!

  Fijn en rustig weekend verder, groetjes Mercedita X

 3. Lieve Sandy,
  Wát een prachtige kassen toch! Dáár had ik graag meegeholpen! Best nostalgisch al had Papa dit systeem natuurlijk toen nog niet… Hij is nu 90 en sinds de 65 gepensioneerd; kassen afgebroken en glas etc. verkocht als hobbykas materiaal. Ja, ja vele handen maken licht werk is zéker van toepassing bij zo’n klus. Maar mooi onder dak en niet koud en goed verzorgd ook. Prachtig dat íedereen meedoet!
  Liefs en geniet van jullie zondag met hopelijk een zonnestraaltje.

  Mariette

 4. Abacaxi & Hortela

  Dat ziet er, ondanks het zware werk, erg gezellig uit! Leuk om dit te doen en dan ook nog zo goed verzorgd… Verse wafels gebakken on the spot… Had het niet kunnen bedenken! Ik wens je nog een fijne zondag & bisous uit Versailles!
  Chantal

 5. Hoi Sandy(en Iris en Lisa),
  wat knap van jullie, zo hard werken in de kas!
  Wel leuk dat zoveel mensen helpen, dat heb je nu in n dorp…zou hier niet gebeuren…ha ha
  Lieve groetjes,
  Nicole
  P.s. hopelijk hebben jullie nu geen spierpijn!

 6. Pingback: Helgøy gartneri | Van zuid naar noord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s