Paasvakantie 2011

Deze week hebben wij paasvakantie. Het is de eerste paasvakantie sinds wij in Noorwegen wonen dat wij niet in huis bezig zijn. Iris is sinds vrijdagmiddag thuis, dus ons gezinnetje is voor 1 week weer compleet.

Onze buren aan beide kanten zijn sinds zondag met het zangkoor naar Dublin, zij komen eerste paasdag thuis. Daarom gaat John ’s morgens en ’s avonds de koeien en schapen verzorgen. Er is nog geen lammetje geboren, misschien wordt een paaslammetje geboren. Ik verzorg de honden en ga de tractorweg met ze  naar boven. Ook maken wij een praatje met de moeder van Jan die in het oude huis op erf woont. Zij wil graag altijd even weten hoe het in de stal is en of er al iets geboren is.

Omdat wij meestal met iets bezig zijn, vakantiehuisjes schoonmaken want de eerste gasten kwamen en John ook mensen in Nordstranda aan het helpen was. Hadden wij dinsdag een dag vrij gepland en waren wij met z’n allen shoppen in Ulsteinvik. De dames waren uiteraard in hun element. In een winkel waar ze van alles verkopen om de berg op te gaan (wandelen), hadden ze broeken voor de berg op te wandelen in de aanbieding. Eerst waren het John en ik alleen die ze paste, daarbij was ook nog een bijpassende jas ook in de aanbieding! Dat wilde wij natuurlijk kopen, want zo’n set hadden wij nog niet. En een jeansbroek is niet altijd even prettig. Onze jeugd wilde eerst er niets van weten. Even toch Nederlands zoiets doe ik niet aan;-). Maar toen wij zeiden dat zij dat ook konden gebruiken als ze naar Titania gingen, werd het gepast. Ja, het zat wel lekker.  Ook nog even bij de Rema 1000 langs geweest om boodschappen te halen. Lekker bij onze favoriete lunchroom een broodje gegeten en met een goed gevulde auto weer naar huis gegaan.

Woensdag even naar de kapper geweest. Maar het weer was om te huilen, motregen en mist. Wij zagen de overkant niet eens meer. De kapster vond ook dat nu wel eens het zonnetje mocht komen. En ja, hoor ’s middags kwam de zon door. Heerlijk! Iris en Lisa waren ook buiten te vinden met de dieren (alle 4). Die hadden zich een paar uurtjes buiten geamuseerd. Lisa had foto’s gemaakt en er zijn weer leuk foto’s erbij.

Witte donderdag en goede vrijdag is hier alles gesloten. Dus echt even rust! Alleen het weer wil niet meewerken. Iedereen is wel met iets bezig. Ik had o.a. broodjes en paaslammetje gebakken. Nu maar hopen dat het mooie weer komt wat ze voorspellen, zodat wij på tur kunnen gaan.

Wij wensen iedereen fijne paasdagen!

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Dieren, Lente, Pasen, Slappe av, Vrij!

Een Reactie op “Paasvakantie 2011

  1. Hoi, hoi,
    wat jammer dat jullie heet weer niet meespeelt! Heerlijk zo met z´n viertjes op pad, toch…
    Hier moeten we volgende week nog werken en naar school, en dan n week vakantie…heerlijk! Maar morgen zijn <jules en ik ook al vrij.
    Heel veel groetjes,
    Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s