Nieuwe baan!

Nadat John 21 jaar ramen, deuren, enz. gemaakt en/of gemonteerd te hebben is het tijd voor iets anders. Het werk beviel hem nog steeds, maar iedere dag 50 km naar het werk rijden en zeker in de wintermaanden was niet altijd even makkelijk. Nu wilden wij niet uit Vanylven weg, dus zoeken naar een andere baan. John had op 2 banen als lasser in de scheepsbouw gesolliciteerd. Hij werd ook uitgenodigd om op gesprek te komen, toen kwam tussendoor ook Johnny Kragset (mijn baas van de huisjes) met een baan voor John. De gesprekken verliepen goed zodat hij eigenlijk meteen kon beginnen bij de scheepswerften. Maar uiteindelijk heeft John voor de baan bij de vakantiehuisjes Kragsethamn gekozen. Hij is daar vaktmester, moet onderhoud in, buiten en om de huisjes doen. Vakantiegasten ontvangen, wegwijs maken en vooral de sleutels van de huisjes en boten uitdelen. Er zijn nog 2 huisjes gebouwd waarvan alleen de buitenkant staat, die moeten ook worden afgewerkt en ingericht worden. Een huisje wordt receptie en het andere huisje wordt opslag en een grote ruimte voor vergaderingen en workshops. Er is werk genoeg, want zo is er nog de kviahytte die in de berg ligt. In de winter als er groepen voor workshops komen, mogen wij voor deze groepen koken. Het is een afwisselende baan, kortbij (10 min. van huis) en kan zelf het werk en werktijden indelen.

Nog meer foto’s zijn te zien op http://www.dancenter.de/norwegen/ferienhaus/nordliches-fjordnorwegen/more-omsdal/vanylven/35321

Kragset Hamn

Uitzicht vanaf de huisjes

Soms zijn wij ook samen daar, als ik de huisjes moet schoonmaken. Wij hebben dan samen pauze en ik heb hulp als er iets in een huisje kapot is gegaan of als er iets verplaatst moet worden. Gisteren kwam John of ik niet met de boot mee wilde gaan?? Nou, nee ik heb genoeg te doen en geen goede schoenen en kleding voor in de regen aan. Hij had de opdracht gekregen om iets op het eiland Kvamsøy bij een bedrijf op te gaan halen. Normaal kun je dan met de auto en veerboot gaan, maar Johnny had gezegd je kunt net zo goed een grote boot van ons nemen. Daar had John wel zin in!

John gaat naar het eiland.

Advertenties

7 reacties

Opgeslagen onder een gewone dag, werken

7 Reacties op “Nieuwe baan!

 1. Van harte, Johnny!!! Ik wisst het wel al, maar vind het toch geweldig, dat je nu een baan hebt gevonden, zo dichtbij en lekker aan de frisse lucht, en afwisselend!
  Heel veel plezier met je nieuwe baan en wie weet komen we nog wel naar die huisjes….
  (Reklame maken, jongens!!!!!!)
  Lieve groeten,
  Nicole

 2. Lieve Sandy en ook John,
  Práchtig zo! Mensen die beslissingen dúrven te nemen in hun leven. Het komt de relatie en alles tot voordeel! Ben blij mèt jullie en we begrijpen het ook zo goed omdat wij ook heel wat beslissingen genomen hebben. Wonen en werken in de USA; toen naar Italië omdat we Pennsylvania met -27°C toch té vonden en ik niet telkens zes weken lang wilde uitzieken vanwege een fikse bronchitis. Vanuit Italië naar Indonesië omdat onze oude vriend/baas ons via mijn ouders weer op het spoor was gekomen en ons sméékte om voor hem te komen werken. Voor ons pensioen toch weer terug naar het subtropische Georgia in de USA en daar zijn we dan. Hopelijk kunnen we met z’n allen zeggen: ‘En ze leefden nog láng en gelúkkig…’ Het leven is geen sprookje maar je hebt het wèl voor het overgrote deel zelf in handen! Dus best knap dat jullie dat doen en het geeft de kinderen ook een erg goed voorbeeld. Jullie behoren later beslist niet tot de groep bejaarden die met een verbitterd gezicht het einde afwachten omdat ze terugkijken op enkel ‘gemiste’ kansen… Oud worden is niet erg; je moet alleen je hele leven eraan werken dat je altijd mooie herinneringen hebt om op voort te kunnen.

  Liefs en een fijn weekend!

  Mariette

 3. Mercedita

  Over het nieuwe werk en zo hebben we het al gehad! Wisten we dus al, maar dan nog; hééél erg leuk en heel erg veel succes en vooral plezier als ik dat zo hoor en lees!!
  Sandy, wat is een kviahytte? Ja een soort huisje in de berg, maar wat voor een?

  Fijn weekend/zondag, Groetjes Mercedita X

 4. Ton en Ingrid

  wat een geweldig uitzicht vanuit die huisjes over het water, iets om meteen naar toe te gaan, zeker met zo’n zeebink aan het roer van dat grote schip..haha..geweldig john..dat is weer iets anders dan autorijden.
  wel geweldig dat je dat allemaal doet en regelt, samen met de meiden.

  geniet van het leven en de rust..
  liefs ton en ingrid.

 5. Pas maar op, nu gaat het echt storm lopen!!!!Hi hi dat word overwerken!!!
  Lieve groeten en n fijne (film)zondag!
  Nicole

 6. Petra

  Proficiat met de nieuwe job! Klinkt als een droombaan! Hier in Nederland is het nog altijd slap in de bouw, dus heb weinig te doen op het werk en hoop dat ik werk hou! Ben als laatste begonnen bij het bedrijf, dus zal ook de eerste zijn die eruit vliegt! Er zijn momenteel 2 vacatures voor de bouwfysica in Nederland, waarvan een in Amsterdam en een in Rotterdam! Das een beetje te ver! Dus misschien toch maar emigreren!

  De groetjes aan iedereen!

 7. monique

  heel veel succes jullie……ik wil ook eens daarop vakantie komen, stuur maar eens een folder…reklame is nooit verkeerd toch??

  monique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s