Kosterikjedagane 2011

Zo nu moet ik jullie even bijschrijven! Want wij hebben niet helemaal stilgezeten.

Op 10 juni begonnen de Kosterikjedagane in Syvde. Dus lekker kortbij huis 25 min. rijden. Lisa en ik gingen vrijdagavond naar Syvde om onze spulletjes neer te zetten en alles af te spreken. Er was wel een programma voor de vrijdag en de kraampjes buiten stonden er ook al. Maar wij hadden nog vrij! Zaterdagmorgen gingen wij om 9.00 uur ontbijten in de feesttent. Het ontbijt is altijd gezellig, je ontmoet er altijd mensen die je kent. Nu zagen wij dat er ook veel mensen waren die de Blåfjell op gingen. Zaterdag is er nl. een wedstrijd in 2 catagoriën, in de ene catagorie ren je de berg op en in de andere catagorie loop je de berg op. In de feesttent kun je live zien hoe ze de berg op rennen of gaan. Maar er is een heel programma voor deze dagen waar van alles te doen is. Mij was gevraagd om zaterdag daar te komen staan met mijn spulletjes van hertenleer. Ik stond met een andere jongeman bij de hertengeweiwedstrijd. Hij verkocht de spulletjes van zijn moeder die in Trondelag woont. Vrijdag mochten de mensen hun gewei of hertenkop met gewei inleveren voor de wedstrijd. De mensen die kwamen kijken mochten dan op een brief het nr. schrijven van het gewei wat ze het mooiste vonden. Ook kwam de plaatselijke slager met hertenworst die voor het eerst geproefd en verkocht werd! Lisa ging ’s middags meehelpen met het lopen van de paarden op een grasveldje. Waar eigenlijk de helikopter zou vertrekken en landen, maar dat ging niet door vanwege de mist. Toen wij ’s middags klaar waren zijn wij over de markt gelopen en hadden in het zonnetje dat voorzichtig kwam een lekker stuk taart gegeten.

Zondagmiddag ging Lisa weer met het paard lopen. Ik hoefde er eigenlijk niet te staan, maar ik kreeg een aanbod van Martien om bij hun te staan met een tafeltje. Helaas zat het weer ons niet mee deze dag, maar desondanks was het een gezellige dag.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Godt Hjort, Tentoonstelling, Weekend, werken

Een Reactie op “Kosterikjedagane 2011

  1. Lieve Sandy,

    Leuk altijd om weer bij te lezen bij jullie. Toch een heel ander leven dan in Nederland, of bij ons hier in het zuidoosten van de USA. Je raad nooit waar ik gisteren bij uit kwam? Bij dit artikel over jullie van de New York Times. http://www.nytimes.com/2005/02/27/international/europe/27dutch.html
    Ken je dat zelf ook?
    Lieve groetjes en geniet van de zomer!

    Mariette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s