Afscheidsfeest van Lisa.

Vorig jaar had Iris afscheidsfeest zie blog https://limbonoortje.wordpress.com/2010/08/11/afscheidsfeest-van-iris/

Dit jaar was Lisa aan de beurt. Zij ging 16-6 donderdagmorgen naar Bergen. Ze werd gehaald door Anne, haar moeder reed hun naar Selje waar ze op de hurtigbåt stapten. Lisa vond de reis lang duren en dat het druk was in Bergen. Maar, ja wat wil je als Bergen de tweede grote stad van Noorwegen is. Verder had ze zich goed vermaakt met haar klasgenoten in Bergen. Vrijdagavond laat was ze weer thuis. Maandag morgen de laatste schooldag op de ungdomsskule. Ze gingen taarten maken, alles klaarzetten, tafels versieren enz. Thuis werd op tijd gekookt, want wij moesten ons allemaal omkleden. Helaas kwam het verhaal van Joep er nog tussendoor. Maar we waren uiteindelijk op tijd klaar om te gaan.

Alle schoolverlaters zaten aan een lange tafel bijelkaar. Wij ouders zochten een plekje aan een lege tafel. Eerst was er een meisje dat op piano speelde en een bekend liedje zong. De rektor hield een toespraak, die was deze keer iets korter dan vorig jaar. Dan was tijd voor koffie en taart die de kinderen zelf hadden gemaakt.  Wij konden kletsen met de mensen aan onze tafel. Hierna ging het programma verder met een filmpje van foto’s die Line in Bergen had gemaakt. Daarna zongen 2 meisjes onder begeleiding van een meisje op piano en wij mochten het refein meezingen. Gevolgd door heel iets anders. Nl. een groepje jongens hebben een bandje en die speelden ook 2 liedjes. Dit was nogal harde muziek maar wel goed gespeeld en gezongen. Uiteindelijk kregen de jeugd hun diploma en cijferlijst, waarna toespraken volgde van Kjellaug, Rune en een leerling die namens de leerlingen sprak en een bloemetje gaf aan de klasseleraren. Waarna het tijd was om foto’s te maken en afscheid te nemen. Want niet iedereen gaat naar dezelfde school volgend jaar. Lisa gaat naar de vidergåande school in Syvde, richting verzorging, welzijn en sociaal.

 

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Feest, Geen categorie, School

3 Reacties op “Afscheidsfeest van Lisa.

 1. Mercedita

  Weer een Noorse mijlpaal, voor jullie, voor Lisa!! Leuk feest, zo te lezen!
  Leuk om weer die bunads te zien van de Noorse leerlingen, Lisa viel wel goed op met haar turqooise jurkje, grappig!!

  Liefs van ons allemaal, X

 2. Lieve Sandy en familie,
  Knap zeg van jullie Lisa om dit mijlpaaltje weer gehaald te hebben! In den vreemde… andere taal, andere omgeving en cultuur. Maar het heeft jullie allemaal verrijkt en jullie hebben zóveel leefruimte gewonnen. Geniet van de zomer en op naar de volgende fase.

  Liefs,

  Mariette

 3. wow wat ziet Lisa er mooi uit! veel beter dan die meisjes in klederdracht!
  Lisa, nogmaals van harte gefeliciteerd!
  Vandaag hier flink hagel verwacht;moeten auto´s inpakken!
  Lg,
  Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s