Bergen

Door vakantie, gezellig bezoek, zonnige dagen enz. was het er niet van gekomen dat ik nog iets geschreven heb op onze blog. Nu toch maar weer eens snel tijd maken.

Allereerst waren wij een weekje op vakantie in Bergen. Wij vertrokken zondag 24 juli vertrokken wij naar Bergen waar wij 2 hutjes op een camping hadden gehuurd, want mijn ouders en broer met zijn gezin kwamen ook! De heenreis voorliep goed, wij hadden alleen 1 kleine file die veroorzaakt werd door geiten op de weg. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na een paar uurtjes wachten kwamen de andere ook en die heel wat uurtjes rijden achter de rug hadden. Uiteraard werden wij weer verwend met veel kadootjes!

’s Maandags gingen wij naar Bergen centrum en wij hadden ook Bergens weer “regen”! Eerst een beetje rondgelopen en in een paar winkeltjes gekeken. Bij een monument in het centrum lagen bloemen en brandde kaarsen ter nagedachtenis van de slachtoffers van 22/7. Dat was indrukwekkend ook wij hadden kaarsjes aangestoken.  Na de lunch een lekker broodje met tonijnsalade gingen wij naar Bergens Brygge. Brygge is de oude handelsstad van Bergen en stad op de lijst Unesco. Ook daar waren leuke winkeltjes er was zelfs een kerstwinkel die van alles verkocht wat met Noorse kerst had te maken. Voor dat wij naar de hutjes met de tram en bus gingen, aten wij bij Peppes pizza. Wat erg gezellig werd!

Dinsdag konden wij kiezen uit 3 opties zwemmen in badeland, naar de Ikea of de hutjes schoonmaken… Marc, Loek, Stef, John en Lisa kozen voor badeland en de rest ging naar de Ikea! De Ikea is 6 uur rijden van waar wij wonen dus bij deze toch eventjes eens gaan kijken. Wat ons opviel was dat de Ikea een heel stuk kleiner is dan de Ikea in Heerlen waar je bijna een hele dag nodig hebt om door te komen. Uiteraard hadden Iris en ik toch van alles gekocht, ik voor thuis en Iris voor op hybel. Gelukkig waren er nog 2 overdekte winkelcentrum bij de Ikea. 1 Winkelcentrum hadden wij dames met pap nog doorgekeken. Daarna doodmoe naar huis en lekker genieten van een wijntje.

Woensdag was het goed en helder weer. Daar maakten wij gebruik van en gingen met de Fløibanen (www.fløiebanen.no)  omhoog naar de Fløyen (berg). Aangezien dit een toeristische actractie is en het weer goed was, moesten wij in de rij staan wachten tot wij aan de beurt waren. Gelukkig ging dit wel snel en omdat wij met zoveel personen waren kregen zelfs groepskorting. Boven was het uitzicht prachtig en een aardige Noor was bereid om een foto van ons allemaal samen te maken. Nu hebben wij een leuke familiefoto op vakantie. Boven hebben wij genoten van een ijsje, koffie en de zon. Ook  hadden wij een rondje boven gelopen. Terug beneden zijn wij dames gaan shoppen en de heren naar de treinen gaan kijken. Wij troffen elkaar bij de Ierse pub waar wij maandag ook al eens op het terras hadden gezeten en iets gedronken hadden. Daarna gingen wij iets eten bij een chinees restaurant. De gerechten waren wel anders dan in Nederland maar het was heerlijk!

Donderdag ging iedereen zijn eigen ding doen. Marc, Anja en de jongens gingen shoppen. Wij en mijn ouders gingen naar Bergen centrum. John ging met Iris en Lisa naar het natuur historisch museum.  Pap, mam en ik gingen eerst naar de botanische tuin en naar een mooie kerk. Daarna gingen we naar een klein winkelcentrum waar ook John met de dames aankwamen en waar we een broodje aten. Thuis had Anja voor het eten gezorgd.

Vrijdags gingen mam, Marc, John en ik een wandeltocht maken. Wij gingen van de campingplaats Brattland naar Ulriken(www.ulriken643.no)  de hoogste van de zeven bergen die rondom Bergen liggen. We hadden 4 uur nodig om naar Ulriken te komen, tussendoor hadden wij 1 pauze gehad. Het weer en uitzicht was prachtig. Bij Ulriken genoten wij natuurlijk van een welverdiend kopje koffie met iets lekkers erbij. Wij zijn wel met de gondelbaan naar beneden gegaan want anders werd het te laat. Want de volgende dag gingen wij met z’n allen naar ons thuis in Nordstranda, Vanylven.

Zaterdag moesten wij eerst de hutjes schoonmaken, waarna ons vertrek naar huis kon beginnen. Na de eerste veerboot hadden wij pauze. Eten en tevens genieten van het mooie weer en uitzicht. Bij Jølstravatnet zijn wij nog eens gestopt. Daar waren de kinderen in het water geweest en wij zaten lekker onder een boom in de schaduw.

 

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Bezoek, Vakantie, Zomer

4 Reacties op “Bergen

 1. Wat ziet het er mooi uit in Bergen en omgeving!! Wat een heerlijke vakantie (jammer dat het vakantieseizoen er weer op zit !!)
  Ik wens je een fijnweekend!
  Lieve groet uit het zuiden!
  Chantal

 2. Wat leuk, zo met foto´s erbij! Het verhaal kende ik ja al, maar Bergen lijkt me inderdaad prachtig hoor!
  En nu kunnen we inderdaad zeggen “lange lies”…mijn god is die groot, die Lisa, maarja morgen word ze ook alweer 16, toch?!
  Lieve groeten,
  Nicole

 3. Marjo

  Wat wonen jullie toch in een mooie omgeving.
  Fijn om te lezen dat jullie zo’n mooi vakantie met je Fam. hebben gehad.
  Groetjes Marjo en Mannen

 4. Mercedita

  Was gezellig hé die vakantie, is alweer een tijdje geleden. Zijn we alweer aan nieuwe vakantie toe…Leuke foto’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s