Familiebezoek

Zoals ik in de vorige blog geschreven had, ging mijn familie (mam, pap, Marc, Anja, Loek en Stef ) nog voor 2 weken mee naar ons thuis. Zo gingen pap, mam, Marc en Anja een dag naar Geiranger. Een bekende fjord die op de lijst van Unesco staat en waar jaarlijks ook vele toeristen heen gaan. De jongens bleven bij ons dames, natuurlijk even genieten van mijn neefjes die ik helaas niet meer zo vaak zie. Zij en Iris en Lisa hadden zich vermaakt met het verzorgen van Titania en Pipi, paardrijden, trampoline springen, spelen in de beek en nog veel meer. De Geiranger reizigers kwamen ’s avonds thuis en hadden genoten van de tocht over de Geirangerfjord.

Wij dames waren nog een dagje shoppen in Volda en Ørsta. Waar wij ook genoten van een lekker broodje met koffie en vooral van de uitverkoop! Anja was daar helemaal van onder de indruk… Gelukkig waren wij ’s avonds uitgenodigd bij onze buren Arnt en Turid, dus hoefden wij niet te koken. Wij gingen met de hele familie (10 pers.) bacaloa (noors visgerecht van gedroogde kabeljauw) en pizza eten die Arnt gemaakt had. Arnt en Turid vonden het spannend of mijn familie bacaloa at, want niet iedereen vindt dat lekker. Vandaar de pizza erbij. Maar iedereen vond het heerlijk. Hun zoon met vriendin en dochter waren er ook, het was dus een gezellige drukte. Helaas waren wij allemaal de fotocamera vergeten :-(. Tussen takk Arnt og Turid for maten, det var ein koselig kveld!

Ook was mijn broertje (hihihi) jarig tijdens dit bezoek/vakantie. Aangezien ik daar niet meer altijd bij ben hebben wij daar maar gebruik van gemaakt om te feesten. Ik had gezegd dat ik een rijstevlaai en kruimeltjevlaai met pudding zou maken. Dat had ik ook gedaan, maar ik had ook een taart erbij gemaakt waar ze niets van wisten. Turid en Arnt gingen mee, want zij waren op Hakallestranda bij de huisje. Eerst dronken wij koffie met gebak. Daarna gingen wij naar buiten naar de grilhut waar wij gingen grillen, het werd een leuke en gezellige avond.

Ook zijn wij samen nog 1 dag weggeweest naar Ålesund. Eerst zijn wij naar de nieuwe hybel van Iris geweest. Ze wilden wel eens zien hoe een hybel uitzag en waar hun kleindochter en nichtje wel ging wonen na de zomervakantie. Daarna nog naar de school van Iris gereden die was uiteraard dicht, zomervakantie.. En op naar MOA een groot winkelcentrum in Ålesund. De heren zijn nog even naar Biltema geweest, waar zij hun slag hebben geslagen. De dag hadden wij afgesloten met eten bij… Peppes pizza. Deze pizza’s zijn gewoon lekker!

Verder hadden ze lekker relaxt, genoten van de rustige omgeving en het niets doen. We dronken samen koffie met iets lekkers erbij, of wij aten samen. John had 2x hert op de bbq gemaakt. De eerste keer ging goed en was ook heerlijk! De tweede keer wild het niet echt lukken met de bbq en moesten wij het uiteindelijk in de oven zetten. Maar deze smaakte ook goed.

Allemaal bedankt voor het gezellige bezoek, leuke kadootjes en nog veel meer!

Helaas hebben wij niet de foto’s die mijn familie gemaakt heeft.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Bezoek, Feest, Zomer

Een Reactie op “Familiebezoek

  1. Ik had dit avontuur natuurlijk al gehoord, maar zooo leuk dat jullie het samen zo gezellig hebben gehad!
    Lieve groeten,
    Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s