Verassing!

Ondanks dat het bijna 1 maand geleden is, wil ik er toch nog even over schrijven.
In het geheim was alles gepland, pap wist van niets… Maar zelfs mam en Marc wisten niet alles.
Pa had eigenlijk de hele tijd niets gevraagd maar toen het op zijn verjaardag aan kwam, vroeg hij vrijdags toch aan de telefoon of wij niet kwamen. Nou, wij konden niet komen omdat ik een baantje had gekregen en dus geen vrij kreeg. Dat vond hij niet zo leuk..

Maar wat hij niet wist was dat wij zondagavond 2 oktober zouden komen, wat de andere niet wisten was dat wij niet alleen zouden komen.

Zo begonnen wij zondag morgen aan onze reis. ’s Morgens om 7.00 uur vertrokken wij met onze buren Arnt en Turid naar Otta. Dat was een reis van 4 uur met de auto. In Otta parkeerden wij onze auto’s. Vandaar gingen wij verder met de trein naar Gardemoen (vliegveld Oslo), dat was 3 uur lekker rustig reizen. In de bistrowagon konden we iets eten en drinken. Op het vliegveld inchecken en bagage afleveren. Even door de tax free shop lopen, iets te eten kopen voor degene die niet met lege maag willen oppstijgen,zoals ik. En naar de gate, waarna we weer naar een andere gate moesten.. De vlucht verliep prima, rond 19.00 uur waren wij in Düsseldorf. Daar konden wij onze huurauto ophalen. Een Mercedes Vito waar we met 9 personen in konden! Buiten was het wel warm voor ons begrip, maar dat mocht de pret niet drukken. Met zijn zessen in de auto was al grote lol en nog meer was de vraag wat zouden ze zeggen dat wij samen met Arnt en Turid zouden komen. Die waren overigens nog nooit in Nederland geweest.

Rond 20.00 uur brachten wij eerst Arnt en Turid naar Tonnie’s bed&breakfast. Dat ligt een straat achter de straat waar mijn ouders wonen. Een aardige mevrouw maakte ons de deur open, stelde zich voor en verwelkomde de gasten. Even binnen geweest en op naar mijn ouders zonder de buren. Die gingen naar hun kamer kijken en koffie drinken. Ma maakte de deur open, wist dat wij kwamen. Ze zei tegen pap dat er bezoek voor hem was. En toen ging ik eerst naar binnen en de andere kwamen achter mij aan. Natuurlijk was hij blij ons te zien en vroeg meteen hoe lang wij bleven. Ook Marc was er, hij had een smoes vezonnen dat hij iets vergeten was. Maar dat was niet zo hij wist dat wij zouden komen. Omdat wij honger hadden en met mam afgesproken dat wij iets in de friture zouden gaan halen. Dit hebben wij niet in Norge dus smaakt dat extra lekker en mam hoefde niet te koken, zij wist ook niet alles. Dus werd er een lijstje gemaakt met wat iedereen wilde hebben. Marc en John gingen naar de friture, wij brachten de koffers naar boven, dekten de tafel. Onderweg naar de friture vertelde John dat ze eerst Arnt en Turid bij B&B moesten halen. Dat lag 2 huizen verder dan de friture. Marc dacht eerst dat het een grap was, maar dat verklaarde wel onze grote huurauto. Hij vond het ook geweldig dat ze er waren. De buren maakte kennis met de friture. Mam vond inmiddels dat het wel lang duurde, het zal er zeker druk zijn op zondag. Ja en toen kwam John naar binnen met het eten, kijken of alles klaar was. En zei toen ik heb nog iets meegenomen… De verbazing was groot bij mijn ouders toen ze Arnt en Turid zagen, maar vonden het ook harstikke leuk. Pa dacht wel nog even waar kunnen die hier slapen(geen plaats in huis). Maar toen we vertelden dat ze een straat verder sliepen, was hij verbaasd en gerustgesteld. Snel nog 2 plaatsen bijgedekt en genoten van de heerlijke friet. Na het eten moesten wij natuurlijk op deze geslaagde verassing iets drinken.

 

 

 

 

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Bezoek, Feest, Vrij!

5 Reacties op “Verassing!

 1. Lieve Sandy,

  Leuk dat jullie samen naar Nederland konden gaan met jullie noorse buren! Voor hun heel anders dan enkel als tourist ergens te zijn en voor jullie fijn om dit te delen en er later ook nog samen de herinneringen mee kunnen delen.
  Fijne week nog en blijf warm!

  Liefs,

  Mariette

  • Het was inderdaad leuk om onze buren te laten zien waar wij eerst hebben gewoond en waar wij groot zijn geworden. Maar ook wat onze gewoontes zijn. Ze praten nog steeds over de week Nederland daar waar John en Sandy vandaan komen. Leuk hè.
   Mariette koud hebben wij het niet maar wel erg nat, veel regen..

 2. Ton en Ingrid

  in een woord geweldig om te lezen en wat zijn dat aardige mensen hoor !
  die arnt en turid..
  was ook reuze gezellig in kirchroa, ook daarna in de auto ..hahahaha…

  blijf gezond en blijf lachen..
  groetjes uit Echt wa…

  • Het was gezellig! Wij zijn met de zak van sinterklaas door de doaune gekomen zonder problemen. Wij hebben nog alles netjes bewaard, want de goede man is er nog niet. Ik denk dat we een sinterklaas avond op Myklebust gaan vieren, weet alleen niet wanneer komen jullie ook met frieteboet?
   Tuurlijk blijven wij altijd lachen!
   Groetjes van heel Myklebust wa, (de andere buren kennen jullie nog niet).

 3. Hi hi ik wist het…ha ha je arme pap voor de gek houden…maar natuurlijk wel leuk voor iedereen! Ik vond die avond in het cafe erg leuk, moeten jullie volgende keer weer doen, ik denk dat het dan steeds drukker word…
  Na een drukke week herfstvakantie nu weer aan het werk…en weer op de Pc..hi hi
  Lieve groeten,
  Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s