Weekje Nederland 1

Zoals in de vorige blog geschreven, waren wij samen met onze buren een weekje in Nederland in de herfstvakantie.

Maandag morgen kwamen Arnt en Turid naar mijn ouders. Turid was vol lof over het heerlijke ontbijt dat ze hadden gehad in het sfeervolle tuinhuisje waar ze ontbeten hadden. We liepen met z’n allen naar Kerkrade. Arnt duwde de hele week pa in de rolstoel, dat had hij ons al in Norge gezegd. Omdat het mooi weer was liepen wij eerst door het park, langs de Rodahal naar het centrum. Zien wij dat het hartstikke druk is voor de maandag morgen. Wat bleek was er stoffenmarkt en de Duitsers hadden vrij! Eerst een plaatsje op het terras zoeken, voor 9 pers. en een rolstoel. Na de kop koffie zijn, mam, Iris en ik over de stoffenmarkt gelopen. Nog in de boekenwinkel de knip en Burda gekocht voor ideeen op te doen. Daarna bleven Arnt en Turid nog in het centrum, wij liepen naar huis. Pap werd binnengezet en wij met mam gingen onze neefjes van school afhalen. Die wisten ook niet dat wij er waren. Zij waren verrast en heel blij ons te zien. Nog spannender vonden ze de grote auto waarmee wij ze waren komen halen. Thuis koffie met Limburgse vlaai! Daarna even naar opa goedendag zeggen. John was intussen al begonnen met het maken van zwiebelkuchen. Uiteindelijk hadden wij opa mee naar mijn ouders genomen. Waarna de andere ook langzaam binnen kwamen. Samen konden buiten genieten van de heerlijke zwiebelkuchen met een glaasje witte wijn.

Dinsdag 4 oktober de dag waarvoor wij speciaal naar NL waren gegaan. Pap werd die dag 70 jaar! ’s Morgens vroeg op, de jarige feliciteren. Arnt en Turid kwamen en we reden naar het drielandenpunt via de mergelroute. Daar wat rondgelopen, kastanjes laten zien, souvenierwinkeltje ingeweest en ergens bij een uitzichtspunt koffie gedronken. Daarna had John ons in Valkenburg afgezet en moest hij met mijn ouders ergens naar toe. Wij hadden in Valkenburg rondgelopen, gewinkeld en iets gegeten. Waarna John ons kwam ophalen en wij naar mijn ouders gingen. We hadden eventjes tijd om te rusten en om te kleden. Daarna naar Marc en Anja, de jongens wilde uiteraard bij ons in de auto. Maar waar gingen wij naar toe… Wij gingen wokken. Eindelijk kreeg pap de kadootjes, heerlijk gegeten en uiteraard mocht het bekende lang zal hij leven met flikkersterren niet ontbreken. Waarna wij met de buren een noors verjaardaglied zongen.
Als afsluiting van de dag waren wij nog even bij mijn broer thuis koffie gaan drinken.

20111102-190727.jpg

20111102-190742.jpg

20111102-190758.jpg

20111102-190808.jpg

20111102-190820.jpg

20111102-191158.jpg

20111102-191106.jpg

20111102-191119.jpg

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Bezoek, Feest, Vakantie

4 Reacties op “Weekje Nederland 1

 1. Marjo

  Zo te lezen en te zien op de foto”s was het een geslaagde week.

  Groetjes Marjo

 2. Hi hi hoe jij dat schrijft…pap werd binnegezet…hi hi ik zie hem al staan, helemaal alleen in z´n rolstoel…sorry, ik zag dat helemaal voor me…
  Was zeker weten n leuke dag voor je vader! En je schreef de Noren kastanjes laten zien, kennen ze dat niet dan???
  Lieve groeten,
  Nicole

  • Ja,was een beetje te vlug geschreven. Ik heb tijd te kort, omdat ik tijdelijk meer werk. Maar het was wel een goeie;-) hihi.
   Nee, ze hadden nog nooit kastanjes gezien, maar hier staan ook geen kastanjebomen.
   Ja, pap had genoten, zeker omdat wij er ook waren. En dan was dat nog niet alles!
   Groetjes Sandy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s