Husflid julemesse in Florø

Vorig weekend 12-13 november waren wij naar de husflid julemesse in Florø.
Na 1 veerboot en 3 uur lekker rustig rijden door een mooie omgeving kwamen wij in Florø aan.
Een mooi plaatsje aan de kust. Helaas konden wij geen foto’s onderweg en van het plaatsje maken. Want aangekomen moest ik gelijk de tafel klaarmaken. Helaas was de tafel kleiner dan gedacht, maar gelukkig kon ik de wand achter mij gebruiken. Daardoor lag alleen alles korter op elkaar. Nadat wij klaar waren gingen wij ook even rond kijken want de messe was nog niet open voor publiek. Dan pas zie je hoe creatief mensen zijn en alles was even mooi! Er waren 47 standhouders met allemaal zelfgemaakte spullen, gebreide sokken, sloffen, wanten en truien. Mannen met houtbewerking, een meneer had mooie houten schalen. Keramiek, sierraden, zeep, schilderijen, glaswerk, enz. Maar ook met zelfgemaakte koekjes, jam, honing en kruidenmengsels.
Zaterdag was een aardig drukke dag met veel bezoekers. Veel mensen zijn nog steeds onder de indruk dat het hertenleer zo soepel is. Na afloop moesten wij eerst ons hotel zoeken, dat lag een beetje buiten het centrum en verstopt. Maar wij hadden het gevonden! De tas op de kamer gezet en terug naar het dorp gelopen. Daar eerst iets gegeten en daarna een pub in gegaan en een juleøl (kerstbier) gedronken. Daarna terug naar het hotel en op tijd naar bed gegaan want het was een lange dag met de reis erbij.

De volgende dag ontbijt in het hotel, waar wij de enigste waren in een ongezellige ruimte. Dus dachten wij naar de messe te gaan, zodat ik ook nog iets met de hand kon naaien en klaarmaken. Was de messe dicht, toen waren wij maar een uurtje gaan wandelen in de miezer regen en kou. Blij dat wij na dat uurtje naar binnen mochten. Eerst even koffie gehaald om te warmen. Niet lang erna kwamen de eerste bezoekers ook naar binnen. Deze dag was het een stuk rustiger. Maar al met al was het een gezellig messe,leuke mensen ontmoet, ik heb iets verkocht en een paar bestellingen binnen.

20111118-213620.jpg

20111118-213751.jpg

20111118-213811.jpg

20111118-213840.jpg

20111118-213854.jpg

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Godt Hjort, Handwerk, Weekend, werken

2 Reacties op “Husflid julemesse in Florø

 1. Lieve Sandy,

  Mooi dat je zo aktief in zoiets meedoet! Je steekt er altijd wel iets van op en al is de verkoop nog niet àlles, maar bekendheid en net-working is ook belangrijk.
  Lieve groetjes vanuit Toronto, Canada (bruiloft…),

  Mariette

 2. Hej, Johnny was toch mee…gezellig met z´n tweetjes…hi hi, leuk toch, alleen jammer van het weer. Ik zie mooi spullen hoor!
  Fijne dag wenst je,
  Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s