Een gezellige zaterdag.

Afgelopen zaterdag was iedereen thuis! Dat is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend, want Iris komt om het weekend thuis. Omdat ze in Ålesund naar school gaat en dat is toch bijna 3 uur reizen. Maar dit weekend was ze thuis met Dulf. ’s Morgens gingen wij naar Syvde een beetje winkelen. Daar zijn een paar winkeltjes, die leuk zijn en van alles hebben. Bij de Fargerike zijn we van de ene winkel naar de andere gelopen. Zij hebben inmiddels 3 panden, ze hebben oa. verf, behang, vloeren, lampen, wol en leuke dingetjes voor in huis. Nog bij de comfort geweest en naar kleren gekeken. Maar daar was niets bij wat ons beviel. Terug naar Fiskå om daar de boodschappen te halen. De Spar was al vol met ons vijven.
Thuisgekomen werden de boodschappen ingeruimd en koffie gemaakt en we hadden iets heel lekkers erbij. Een banketstaaf die mijn ouders samen met de Burda hadden opgestuurd.
Daarna was de jeugd naar buiten, naar Titania en Pipi. John was nog even in de kelder aan het opruimen en ik begon aan de kerststol. In de tussen tijd dat de stol moest rijzen, begon ik aan de adventskrans. John begon aan de deeg voor de pizza. Naderhand kwamen Iris en Dulf helpen zij sneden alles voor op de pizza en belegden hem. Het was een gezellige boel in keuken! Toen de pizza klaar was hadden wij gezellig samen gegeten. Waarna Titania en Pipi verzorgd werden. Ik moest de stol kneden en vormen. Daarna de adventskrans versieren, iets dat ik dit jaar eenvoudig heb gehouden. Opruimen, de stol bakken en dan met z’n alle op bank hangen!

20111207-201404.jpg

20111207-201418.jpg

20111207-201433.jpg

20111207-201447.jpg

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Weekend

Een Reactie op “Een gezellige zaterdag.

  1. Lieve Sandy,

    Grappig is dat nadat ik in Atlanta kerststollen kocht voor het bezoek van Liz, voor bij de koffie, ze nu ook bij ons in Dublin te koop zijn. Na 28 jaar eindelijk…
    Maar jij maakt ze zèlf, deed ik vroeger ook toen ze er nog niet waren. Knap gedaan en fijn dat je dochter Iris zo toch een gezellige en huiselijke sfeer vindt bij haar bi-weekly bezoekjes!
    Liefs,

    Mariette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s