Eerste kerstdag 2011

Deze kerst werd een bijzondere kerst…

Ten eerste omdat Dulf (Dhulfiqer), het vriendje van Iris samen met zijn moeder en broertje (Mokhtar) kerst kwamen vieren. En ten tweede het weer (Dagmar)…

Na het ontbijt werd er even naar de ouders gebeld om een zalig kerstfeest te wensen, het was toen nog rustig weer of te wel stilte voor de storm. John was inmiddels bezig met de kalkoen. Hij had een vulling gemaakt van rijst, sinaasappel en bleekselderij. Samen hadden wij de kalkoen gevuld en hup de oven in. John was de chef in de keuken en ik ruimde op en dekte de tafel samen met Iris en Lisa. Waarna wij dames de badkamer in beslag namen. Inmiddels begon het te waaien, regen en de stroom viel af en toe uit maar ging dan gelukkig ook weer snel aan. Dulf kwam in de namiddag met zijn moeder en broertje. Eerst werden de kadootjes uitgewisseld en uitgepakt. John was druk in de weer in de keuken, ik zorgde voor het drinken en zette alle gerechten die klaar waren op tafel. Inmiddels had iedereen plaatsgenomen en John kwam met de kalkoen. Gelukkig dacht Iris nog even eraan om een foto te maken toen wij aan het eten waren. Het eten was heerlijk! Daar was iedereen het eens over aangezien er nog maar weinig over was. Na het eten ruimde wij samen de tafel af en ruimde de afwasmachine in, voor zover het erin paste. Ik druk op de knop en de stroom viel uit, ach die gaat zo weer aan, want dat was al de hele middag zo! Nog wat theelichtjes en kaarsen aanmaken op de gang en badkamer, de kachel brandde geluk de hele dag al. Maar buiten stormde het behoorlijk. Tegen de tijd dat Dulf naar huis wilde rijden was er nog steeds geen stroom, dus ook geen straatverlichting die brandde en de wind werd alleen maar erger. Omdat zij met een veerboot over moeten, belde John voor de zekerheid even met de veerboot met de gsm. Want er was nog mobiel bereik. Nee, zei de man van de veerboot wij varen vandaag niet meer want het wordt nog slechter…. Ik kom vandaag zelf niet meer thuis want ik woon ook aan de overkant. Nog slechter, slik. Snel de bedden in de gastenkamer opgemaakt en de deur open gezet want daar was het koud. John, Iris, Dulf en Mokhtar zijn eventjes buiten geweest om te kijken hoe hard het waaide. De bomen waren gebogen. De avond werd gevuld met kijken of alle kaarsen aan zijn, hout op de kachel, kletsen en de jeugd speelde nog uno. Tussendoor hadden wij nog koffie met iets lekkers erbij, blij dat ik altijd een pakje kookkoffie in huis heb. Deze ouderwetse koffie wordt in het kokend water gedaan, moet dan even staan. Het water werd op de kachel gewarmd. Naar onze mening was dit meer dan storm, zeker een orkaan. Ik zelf vond het engste dat het net leek alsof de ramen kapot sprongen door de druk van de harde windstoten. Rond 24.00 uur werd het rustig, iedereen ging langzaam naar bed, wij hadden nog steeds geen stroom en inmiddels ook geen mobiel netwerk meer… Morgen als wij opstaan is alles weer normaal….

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Bezoek, Het weer, Kerst

2 Reacties op “Eerste kerstdag 2011

 1. Lieve Sandy,
  Dát was een heel avontuur dus! Gelukkig konden jullie de bezoekers nog mooi onderdak verlenen en de kachel bood ook uitkomst! Lieve groetjes en een Zálig Nieuw Jaar in goede gezondheid voor iedereen.

  Mariette

 2. Betsy

  lieve Sandy,John en de jeugd.
  Inderdaad wat een avontuur,van jullie kookkunst maak ik gebruik,weer eens een andere vulling voor de kalkoen.
  Ik hoop dat het weer nu wat rustiger is,hier is het nat en (onjemuutlich) .
  Wij wensen jullie een goeie rutsch en de allerbeste wensen voor 2012.
  Betsy & Wil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s