Breien

Over breien geschreven… Ik had ooit breien geleerd! Ik leerde breien op de basisschool, L.H.N.O en op de M.D.G.O mode en kleding. Mijn favoriet handwerk was het niet in die tijd, het ging zo langzaam.. Gelukkig had ik een oma die goed in alle soorten van handwerk was, als ik dan niet verder kwam hielp ze mij. Soms begon ik aan iets en ja, dan moest oma het klaar breien anders werd het nooit iets.

Hier in Noorwegen breien en haken ze heel veel! Overal is handwerk garen te koop. Hier in Fiskå heeft het speelgoedwinkeltje breiwol te koop. Ik moest vorig jaar wol voor iets hebben, ik denk voor een sjaal te haken waar ik mee bezig was. Zag ik daar een mooie kleur alpakkawol liggen, die is lekker zacht en kriebelt niet zoals wol.  Aangezien ik Ester ken vroeg ik wat ik daarvan kon maken. Ze had een mooi vest wat niet zo moeilijk breien was. Uiteraard was het breiboekje in het noors, maar ik kon altijd met vragen bij haar of Sissel terecht. Dus vol goede moed aan een vest begonnen, af en toe hulp van de dames of you tube als ik niet de noorse breitermen begreep. Maar het is gelukt het vest is klaar!

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Handwerk, Winter

4 Reacties op “Breien

 1. Mercedita

  mooi vestje, mooie kleur, leuk modelletje en goed gedaan van jou!

  Lieve groetjes Mercedita

  PS Als het je te groot zou zijn…..dan weet je mijn adres!! 😉

 2. Oh wat geweldig Sandy! En dan zeg je niet moeilijk, jeetje heb nog moeite met n sjaal….hi hi erg mooi geworden dat vestje!
  Lieve groeten,
  Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s