Pap en Mam op bezoek 1

28 Maart kwamen mijn ouders. Wel met wat heel wat uren vertraging, maar uiteindelijk waren ze er om 20.45 uur i.p.v 14.15 uur. Snel begroeten, koffers pakken en op naar de veerboot die wij moesten halen om ook de laatste veerboot in Årvik te halen. Ja, het was mij gelukt om de 2 veerboten te halen en om 24.00 uur waren wij eindelijk thuis. Doodmoe gingen wij meteen naar bed slapen. De volgende morgen stond ik vroeg op om Lisa te zien, die de vorige avond thuis was gekomen van een weekje Polen zie vorige blog. Wij moesten gewoon werken en naar school. Mijn ouders deden rustig aan, bijkomen van de reis. Bijzonder was wel dat John jarig was en nu bezoek van mijn ouders had. Lisa had uiteraard genoeg te vertellen over de reis en foto’s die ze had gemaakt werden bekeken.

Vrijdagmorgen 3o-3 bakte ik donauwelle. Mam begon met het bakken van varkensvlees met groente in de oven. John had het recept opgeschreven en de dag ervoor laten zien hoe het gemaakt moest worden. John moest 6 varkensfilet maken op die manier. Die moesten zaterdag klaar zijn, want dan ging Arnt die bij de slager snijden voor het bygdahus. Bij thuiskomst stonden de laatste varkenfilets  in de oven en de koffie klaar. Jan kwam ook langs om te vragen hoe het in de stal was gegaan en met de honden. Toen kwamen Iris en Dulf thuis en hadden wij de keuken gezellig vol. Na het eten werd er verder gewerkt door mam, John en Dulf  in de keuken voor de Indische gerechten. Toen ze klaar waren dronken wij nog een glaasje wijn om nog steeds bij te praten.

Zaterdag 31-3 Gingen pap, mam en ik eerst boodschappen doen. John was toen al met Arnt naar het bygdahus, om van alles klaar te maken voor zondag. Hij kreeg hulp van 2 dames die de tafels dekte voor 90 personen, 3 personen die meehielpen aardappels schillen, Arnt die naar de slager reed om het vlees in schijven te laten snijden, want Hanne Grethe had ook nog 4 filets gemaakt. John maakte het dessert. Wij dronken koffie bij thuiskomst en ik maakte de lunchpakketen voor ons. Iris, Lisa, Dulf en ik gingen ’s middags naar de kas om daar komkommerplantjes te planten. John ging ’s middags naar Arnt en Turid om daar met Mia Indisch te koken. John en Mia wilden dit jaar de verjaardag samen vieren door samen Indisch te  koken. De jeugd ging eerder naar huis om zich klaar te maken voor het feestje. Zij gingen met mijn ouders naar de Arnt en Turid, daar waren ook hun zoon Kim met Silje en Thor Willy. Ik kwam iets later aan doordat ik iets langer gewerkt had. Wij genoten van heerlijk Indisch eten, met o.a. een kalkoen. Daarna genoten wij van verschillende desserts (iedereen had iets gemaakt) met koffie, cognac of likeur. Wij hadden allemaal genoten van een gezellige avond.

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Bezoek, Pasen, På tur!, Vrij!

5 Reacties op “Pap en Mam op bezoek 1

 1. Oh dat klinkt goed dat indisch eten! Wat leuk zo met z´n allen koken en dat iedereen wat maakt. Was het een bijzondere verjaardag dan of doen ze dit ieder jaar? En wat gezellig dat je ouders er ook bij konden zijn!
  Fijne zondag nog! Hier bewolkt, terwijl ze schitterd weer hadden gemeld, maar misschien komt het nog…
  Nicole

  • Hei Nicole,
   Nee, het was geen bijzondere verjaardag. Maar John is de 29ste jarig en Mia de 30ste. Dat wilde ze gewoon eens samen vieren.
   Hier is het vandaag prachtig weer!
   Groetjes Sandy

 2. Diana Engels

  Wat een leuk verhaal alweer Sandy, Ook leuke foto’s en mijn oog viel gelijk op het hondje op Lisa’s schoot. Nieuwe aanwinst?

  groetjes van ons allemaal

  Diana

 3. Beste Sandy,

  Prachtig om ze bij de verjaardag van John te hebben. Pieter heeft ook één keer mijn ouders op zijn verjaardag gehad, het eerste bezoek van mijn ouders in 1987… Voor mijn verjaardag is er nog nooit een familielid geweest. Ja, die vertraging is natuurlijk niet leuk en met name niet voor jullie ouders. De reis tot thuis, zo’n drie uurtjes, is voor ons gewoon omdat het wel een twee-en-een-half uur rijden is naar het vliegveld van ons af.
  Geniet ervan, mogelijk zijn ze al weer thuis…?
  Liefs,

  Mariette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s