Pap en mam op bezoek 2

Zondag 1 april en dat was geen grap had John met hulp van andere voor 90 personen gekookt. Omdat het bygdahus helemaal klaar is met een mooie nieuwe keuken erin, had John voorgesteld om daar een keertje te koken voor buurtgenoten. Ze konden zich van te voren opgeven. Eerst werd gezegd 30 personen, toen 70 personen en tot slot 90 personen. Met hulp van andere mensen is dat ook gelukt. Op het menu stond varkensfilet met venkel en uien in uit de oven, aardappels of pasta en salade erbij. Als dessert tiramisu op een andere manier met speculaas en frambozen! Uiteraard kwamen mijn ouders met de dames en Dulf ook eten. Nadat wij alles hadden opgeruimd gingen wij thuis nog even gezellig iets drinken. Terwijl wij weg waren speelde mam mikado met de jeugd…

Dinsdag 2 April moest John werken. Ik ging met de rest naar Ulsteinvik winkelen. Onderweg begon het nog behoorlijk te sneeuwen en dat voor pasen… Wij kochten voor pap een nieuwe winterjas, want op sneeuw hadden wij niet meer gerekend. Ook genoten wij van koffie en iets lekkers bij bakeriet. Dulf ging naderhand met de bus naar Volda naar huis. Wij deden nog wat boodschappen en gingen daarna ook naar huis.

Woensdag 4 april had John ook vrij. Wij reden naar Fosnavåg en natuurlijk begon het onderweg te sneeuwen. Wij reden langs de kust erheen met prachtig uitzicht. Daar aangekomen bleek alleen dat de winkels eerder dicht waren dan gewoonlijk, omdat het de dag voor witte donderdag was. Toch nog een beetje gewinkeld, ik had zelf een mooie jurk op de kop getikt. Nadat de winkels dicht waren zijn wij iets gaan eten en drinken bij het water. Uiteraard stond daar veel vis en schaaldieren op het menu. Maar het was heerlijk! Daarna nog boodschappen halen want de supermarkt was gelukkig iets langer open. Wij moesten nl. voor 2 dagen alles in huis hebben.

Witte donderdag 5 -4 bleven wij gewoon thuis. Alhoewel ik een paar uurtjes op een doopfeest was helpen. Iris maakte nog cupcakes en ging met John Dulf van de veerboot halen. Ook had ik nog gebak meegekregen van het doopfeest. Dus ’s avonds werd gesmuld van al het lekkers. Terwijl de gistdeeg stond te rijzen voor nieuw gebak! Dat uiteraard die avond nog werd gebakken.

Goede vrijdag 6-4 gingen wij naar Olden. Olden ligt ongeveer 3 uur rijden bij ons vandaan. Het was een mooie route om te rijden. Wij gingen op bezoek bij Arnt en Turid die daar in een hut verbleven. Bij aankomst genoten van een mooi zonnig uitzicht met een koffie en wat lekkers erbij. Daarna gingen wij naar Briksdalsbreen (http://www.briksdalsbre.no/) Daar was het nu rustig, het touristenseizoen was zeker nog niet begonnen. Het restaurant was dicht, maar de grote souvenierwinkel met cafetaria was open. Eerst keken wij rond in de winkel. Daarna gingen wij een stukje wandelen, maar het was daar beneden koud brr. Arnt en Turid moesten terug naar de hut omdat hun kinderen kwamen. Pap is met hen terug gegaan omdat hij nog niet zo snel en lang kan lopen (zie blog https://limbonoortje.wordpress.com/2011/09/19/weekje-verlenging/). De rest ging nog een stuk verder en een stukje omhoog, wij konden de gletsjer zien van afstand. Maar hadden helaas niet de tijd om daarheen te lopen. Dit willen wij wel een keertje in de zomer gaan doen en pap heeft gezegd dat hij ook een keer meegaat naar de gletsjer. Daarna hadden wij pap opgehaald en waren wij in Stryn ergens gaan eten. En wat stond op de menulijst… Gyros! Iets wat je zelden ziet in kleine plaatsen. Het smaakte in ieder geval heerlijk! Waarna de reis naar huis verder kon gaan.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Bezoek, Pasen, På tur!, Vrij!

Een Reactie op “Pap en mam op bezoek 2

  1. Beste Sandy,

    Ja, helemaal naar Noorwegen komen om er voor Pasen nog een winterjas te komen vanwege sneeuw is me ook wat! Maar goed, jullie hebben toch een gezellige tijd gehad samen met veel en lekker eten.
    Liefs,

    Mariette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s