Afsluiting husflid

Donderdag 7 juni was de afsluiting van het husflidseizoen. Normaal zijn wij in het arbeidscentrum waar wij onder genot van een kop koffie en iets lekkers erbij handwerken. Maar deze keer niet… Wij hadden afgesproken om 17.00 uur bij de Joker in Eidså te zijn. Vandaar gingen wij verder met 2 auto’s naar Brandal. We moesten ook over een stuk tolweg rijden. Van de inkomsten van de tolweg onderhouden de mensen van de hutten die daar liggen de weg naar boven. De weg was nog al bochtig en af en toe zelfs stijl omhoog. Aangekomen op de parkeerplaats moesten wij nog een half uur lopen naar de hut van Elli. Het was goed te lopen naar de hut en zelfs het zonnetje scheen de hele dag en avond. Aangekomen bij de hut zaten al diverse dames op het terras van de hut. Zij waren het ’s middags al vertrokken. Genieten van het uitzicht en de natuur. Maar  uiteraard ook gezellig kletsen, dit keer zonder handwerk en foto’s maken. Elli en Lilian waren binnen bezig met de tafels klaar te maken. Waarna wij ook naar binnen konden gaan en aan tafel zitten. Elli vertelde dat zij en haar man de hut helemaal zelf hebben gebouwd. Ze hadden alles zelf naar boven gesleept en geen gebruik gemaakt van een helikopter zoals soms gebruikt wordt voor grote en zware dingen. Zo had ze ook verhalen over bepaalde dingen/spulletjes in de hut. Wat erg leuk en intersant was. Daarna was het tijd om te eten. Wij hadden spekemat, dat bestaat uit aardappelsalade, salade, div. soorten brood, div. boterhammenvlees, komkommers en tomaten. Na het eten was er tijd voor koffie met taart en chocolaatjes. Uiteraard nog rondgekeken in en om de hut. Een hut heeft geen water dat komt uit de beek of bron bij de hut. Heeft geen stroom, maar kaarsen, kachel en zij had ook een gasfornuis met gasfles. Verder was de hut gezellig ingericht met oude spulletjes. Na opgeruimd te hebben gingen wij met een groepje dames weer terug naar de auto’s. Een paar dames bleven nog daar overnachten. Het was een geslaagde en gezellige avond!!

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Bezoek, Handwerk, Natuur, På tur!

3 Reacties op “Afsluiting husflid

 1. Oh wat prachtig om daar n hut te hebben! En wat bijzonder dat ze alles zelf erheen gebracht hebben. Een leuke dag!!!
  Lieve groeten!

 2. Mercedita

  Er zijn daar dus heel veel van dit soort weggetjes naar boven, vind die maar eens terug zonder “gids” of precieze aanwijzing… Mooie hut hebben die mensen daar en wat een superprachtige kachel!! En wat een lekker weertje hadden jullie, en dan toch de besneeuwde bergtoppen aan de andere kant!
  Groetjes XXX

 3. Beste Sandy,

  Nou zeg, dat is me wat om zonder helicopter er alles heen te slepen. Het loont zich echter voor het fantastische uitzicht.
  Liefs,
  Mariette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s