17 mei 2013

Vorige week was het 17 mei de Noorse feestdag. Die hier op deze blog staat beschreven. Dit keer werd John gevraagd om de eetgroep onder zijn hoede te nemen. Samen met 3 andere dames en 1 heer en Lisa en ik moesten wij voor het eten, drinken, taart en de koffie zorgen. Op het menu stond kip kerrie met rijst en sla of kjøttkaker (platte gehaktbal) met groente, aardappelen en brun saus! De dag ervoor hadden we al voorbereid, aardappels schillen, kip aanbakken enz.
17 mei begonnen wij dames om 10.00 uur, de heren waren naar de kerk. John moest zingen met het koor. Toen alles klaar was kwamen de heren ook. De finishing touch en taken verdeeld met opscheppen, wie bestellingen doorgeeft, koffie maakt, taarten bijvullen enz. En dan zijn wij volop bezig.

20130523-214953.jpg

20130523-215121.jpg
Tussendoor aten wij in 2 groepen, want ook wij hadden een beetje honger. Terwijl de meeste mensen buiten waren spelletjes aan het spelen of aan het babbelen onder het genot van een kopje koffie en stukje taart. Overigens is alle taart zelf gemaakt door dames uit de buurt.

20130523-215611.jpg
Rond 14.00 werd er geen maaltijd meer verkocht, dus konden wij verder gaan met afwassen en het eten opruimen. Toen was het meeste werk gedaan en gingen we met z’n allen buiten zitten met een kopje koffie en taart! Natuurlijk moesten we even op de foto! Alleen Otto ontbreekt op de foto.

20130523-220253.jpg
Rond 16.00 uur gingen de andere dames naar huis. John en ik bleven nog. John moest nog zingen met het koor van de buurt en ik kon nog koffie zetten en afwassen, daar lijkt nooit een einde aan te komen…. Dan is er een feestprogramma met het koor, een toespraak, spelletjes, gedichten, prijswinnaars van de spelletjes bekendmaken en de loodjes. Maar over 1 spelletje moet ik wel iets schrijven. Karin zocht 4 mannen uit die naar voren moesten komen. Er stonden 3 stoelen, nee het werd geen stoelendans. Iedere man moest 1 dame halen, dragen en op de stoel zetten. Iedere dame mocht maar 1 keer op een stoel worden gezet. John moest ook meedoen, natuurlijk haalde hij mij het eerst.

20130523-221315.jpg
Daarna werd er steeds 1 stoel weggehaald. John heeft gewonnen, hij mag zich nu sterkste en snelste man van Nordstranda noemen 😉
Rond 20.00 uur waren wij samen met anderen klaar met opruimen en mochten we naar huis.
Wij hadden een drukke maar gezellige dag met leuke mensen die meehielpen! Moe maar voldaan maakte nog iemand een foto van ons…

20130523-221832.jpg

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Feest

2 Reacties op “17 mei 2013

  1. Lieve Sandy,
    Toch nog een leuke dag met veel spanning en hard werk maar daar heb je ook wel voldoening van. Dus als ik het goed begrijp moesten de heren een dame halen en wie het eerst bij de stoelen kwam, kon zijn dame daarop plaatsen. Die te laat kwam had geen stoel meer… Geinig!
    Geniet van een fijn weekend samen. Leuke herinneringen en foto’s hebben jullie al heel wat.
    Liefs,
    Mariette

  2. Hey proficiat Johnny, maar dat wisten we toch al, dat je de snelste en sterkste was…hi hi, wat leuk dt allemaal op n feestdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s