Zomermaanden 1

Nu is het wel lang geleden dat ik iets had geschreven. Maar de zomermaanden kunnen druk zijn.
Als het schooljaar is afgelopen beginnen mijn collegaatje en ik aan de grote schoonmaak op school.
We werken dan lange dagen zodat wij ook eerder vakantie hebben. Gelukkig hadden wij van te voren het hooi van een stukje land binnen. Maar wij kregen van twee andere mensen ook nog gras aangeboden. Dat wij dan ook moeten draaien met de hand en binnenhalen. Maar met hulp van onze dames is dat gelukt. Toen ik klaar was met school gingen mijn buren op vakantie. Daar verzorg ik meestal de honden van als ze weg zijn. Maar nu ook de stieren en schapen. Als dat afgelopen is begin ik aan de schoonmaak van het huis en de was… Want daarna pakken wij de boel! Wij gaan op vakantie!

Wij reden ’s nachts omdat wij de volgende dag de boot van Oslo naar Kiel moesten hebben.
Onderweg zijn we nog 4 elanden tegengekomen, helaas zijn de foto’s niet gelukt. ’s Morgens waren wij vroeg in Oslo, zodat we eerst naar het operahuis zijn geweest.

20130820-221931.jpg
Het dak op naar boven!

20130820-222215.jpg
Genieten van het uitzicht!

20130820-222439.jpg

20130820-222723.jpg
Waarna wij naar de kaai reden om in te checken. Als de auto geparkeerd was en Charlie in de kennel, konden wij op zoek naar onze hut en daarna snel naar het zonnedek.
En zo is het uitzicht vanaf een ligstoel….

20130820-223415.jpg

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Bezoek, Feest, Vakantie, Vrij!, Zomer

5 Reacties op “Zomermaanden 1

 1. Mercedita

  druk hé zo voordat je op vakantie gaat, maar daarvoor kreeg je wel drie weken leuke dingen doen terug toch? En nu alweer terug in het ritme van alle dag…..weer aan het werk en op school en dan maar weer wachten op de volgende vakantie! Zoals we allemaal doen! Fijn begin van alles alweer!

 2. Beste Sandy,
  Ja, vertel mij wat; de zomer is druk en er valt vanalles te doen.
  Fijn dat jullie een echte zomer hadden. Zeg, Charlie blijft die achter in een kennel of hoe moet ik dit lezen? Je verzorgt de dieren van de buurvrouw maar Charlie kan nergens terecht… Of ging hij toch mee met jullie?
  Het is altijd een heel geregel, ook wij hebben een poezen-sitter die twee keer per dag de poezen komt voeren en verzorgen. Ze haalt ook de post uit en legt die binnen dus dat is altijd een fijn gevoel.
  Leuk dat jullie nog op het Operahuis konden uitkijken. Toevallig had Marianne, van Biebkriebels (staat op mijn zijlijn) er over geblogd. Het is van binnen zo adembenemend mooi ook.
  Wij hebben dit jaar enorme pech. Niet met de lente want die was goed tot 3 juni. We hadden het dak erop op 10 mei (4 dagen werk) en de schilders hadden ook 3 weken mooi weer om de hele buitenboel in 2 lagen te doen. En toen begon de zondvloed op 3 juni en die duurt nog steeds voort… Allemaal zware tropsiche onweersbuien waarbij het water met bakken uit de hemel valt. Hoe vaak onze lieflijke beek buiten de oevers trad en alle bruggen onder kwamen te staan, grond weggespoeld en natuurlijk ook schade aan de bruggen zelf, valt niet te tellen… Het grondwater staat nu zó hoog dat er bijna constant een Flash Flood Watch is waarbij het water omhoog komt en de huizen binnendringt. Daar hebben wij ook last van en zijn al 3 nachten in de weer geweest met 2 wet vacs en alle dweilen die we hebben. Emmers vol naar buiten gesjouwd en daar omgekiept zodat het van de helling af weg loopt. Je raakt er bijna depressief van.
  Niet éne keer op het balkon of in de gazebo ons ontbijt, lunch, thee of avondeten kunnen doen… De schilders kunnen niet eens onze nieuwe polyurtethane balustrades en railings die Pieter enige weken geleden plaatste, schilderen…
  Ooit zal er hopelijk wel een einde aan komen. Maar we weten ook dat in de Carribean het hurricane season tot eind november voortduurt en daar komen deze tropische stormen allemaal vandaan…
  Liefs,
  Mariette

  • Beste Mariette,

   Charlie was mee op de boot. Hij moest in de kennel op de boot. De overtocht duurt overigens 20 uur. De buren zorgen voor het paard, de geit en de kat.

   Wat erg dat jullie zulke slechte zomer hebben. Hopelijk schijnt de zon ook snel bij jullie!

   Groetjes Sandy

 3. Wat leuk Sandy, nu zie ik ook eens de foto´s bij het verhaal!
  Heel veel groetjes vanuit hier!
  Nicole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s